Nye ansøgningsskema og ansøgningsfrist

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har fra den 28. oktober indført ansøgningsskemaer til havgående fiskeri, forsøgsfiskeri samt ændring af licens.

Selskaber og personer, som ønsker at ansøge om havgående kvoter, skal indsende et ansøgningsskema til havgående fiskeri til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Ansøgningsskemaerne skal være korrekt udfyldte, og relevante bilag skal vedlægges, før departementet kan sagsbehandle ansøgningen. Vær opmærksom på, at man skal udfylde et ansøgningsskema, for hvert fiskeri man ansøger om.

Vedlagt ansøgningsskemaerne er en vejledning, til hvordan man udfylder skemaet. Hvis man har yderligere spørgsmål, er man meget velkommen til at kontakte departementet.

Derudover skal Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug gøre opmærksom på, at der indføres en ansøgningsfrist for havgående fiskeri i det kommende år. Ansøgningsfristen vil fremover være den 1. december.

Først efter ansøgningsfristen, den 1. december, vil sagsbehandlingen påbegyndes.

Forsøgsfiskeri

I forbindelse med indførslen af ansøgningsskemaer, indføres der også et nyt ansøgningsskema til forsøgsfiskerier. Her skal man også udfylde et ansøgningsskema for hvert fiskeri, og der medfølger en vejledning til udfyldelse af skemaet.

Der er endnu ikke oprettet forsøgsfiskerier for 2016, men departementet modtager gerne ansøgninger om eventuelle nye forsøgsfiskerier. Det vil på et senere tidspunkt blive meldt ud, hvornår man skal ansøge om de forsøgsfiskerier, Naalakkersuisut vil oprette for 2016.

Ændring af licens

For at lette sagsbehandlingen samt sikre, at departementet modtager de nødvendige oplysninger, indføres samtidigt et ansøgningsskema til ændring af eksisterende licens. Dette betyder, at man skal udfylde og indsende ansøgningsskemaet, hvis der eksempelvis er ændrede oplysninger om selskabet, fartøjer, eller hvis man vil have tilføjet et fartøj på licensen.

Det er meget vigtigt for forvaltningen og for selve sagsbehandlingen, at departementet altid har de seneste oplysninger. Derfor indføres dette nye ansøgningsskema. I ansøgningsskemaet følger en udførlig vejledning om, hvordan det skal udfyldes. Husk, at vedhæfte alle relevante bilag.

Ansøgningsskemaet skal indsendes til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, hver gang et selskab ønsker ændringer i deres eksisterende licenser.

Her er ansøgningsskemaet til havgående fiskeri

Her  er ansøgningsskemaet til ændring af licens

Her er ansøgningsskema til forsøgsfiskeri